Ultimativni vodič za kupovinu bodystocking-a

Ako si neko ko do sada nije imala bodystocking koji bi mogla da proba, sigurno nisi sigurna da je ovaj naslov realan. Verovatno ti izgleda kao iskljiučivo erotski veš, i ne možeš da zamisliš kako bi moglo da se uklopi sa bilo kojom garderobom. Veruj nam, posle čitanja ovog teksta mislićeš verovatno skoro potpuno drugačije, jer sexy kombinezon ume biti veoma dobar deo večenje kombinacije. Pa da krenemo polako.

Bodystocking je potpuno drugačiji kada se generalno gleda ženski donji veš. Glavna karakteristika je da ide kao čarape skroz od nogu pa sve do prstiju na rukama u nekim slučajevima. Iako se na prvi pogled možda ne čini, kao što najlon čarapa usavršuje žensku nogu, postavlja se logično pitanje – da li bodystockings će to uraditi sa celim telom?

Najispravniji odgovor bi bio, da ali uz ispravnu selekciju. Materijal najlon čarape, bilo da je klasičan ili mrežast ispavlja sve nesavršenosti na donjem delu tela. Ako se odradi dobra selekcija isto će biti i sa seksi kombinezonom, i sigurno bi bila iznenađena kako će se odlično uklopiti ispod npr male crne haljine ili kombinacije crne suknje i bluze.

U isto vreme činiće da se osećaš veoma seksi, da izgledaš veoma izazovno a iz tebe će kipeti erotična energija. Ima li nešto od ovoga da ne želiš u svakom izlasku?
U nastavku slede potpuno praktični saveti kako da kupiš i izabereš broj, i kako da ga obučeš s obzirom na to kako izgleda, i na kraju ćemo ti dati par ideja kako možeš da ga kombinuješ sa garderobom.

Kako se kupuje i bira sexy kombinezon?

Ako nikad nisi kupila ni jedan, jasno je da ti treba malo pomoći. Ali verovatno već sama imaš ideju kako bi to sve moglo da ide.

U slučaju bodystockinga nemaš čega da se plašiši jer grešku praktično da ne možeš da napraviš. Većina bodystockinga su napravljeni od istog ili veoma sličnog materijala kao najlon čarape. Taj materijal je veoma veoma rastegljiv. Praktično što je veća površina koju „oblači“ materijal je rastegljiviji. Iz ovog razloga sexy kombinezoni se prodaju kao dvobrojne ili čak trobojne veličine. Na primer, ko nas u ponudi se nude uvek S/M/L kao jedna veličina, a XL/XXL kao druga veličina.

Što se tiče materijala, kao i kod najlon čarapa, koliko para toliko muzike. Pazi šta kupuješ kako bi to bilo kvalitetno ali i izgledalo lepo. Malo skuplji proizvodi su ovek napravljeni od kvalitetnijeg i lepšeg materijala. Takav materijal će ti sigurno biti prijatniji za kožu.

Što se dizajna materijala tiče ovde postoje poprilične varijacije. Meni je prva asocijacija sa klasični bodystocking sa materijom najlon čarapa, nešto kao Ceca u spotu monotonija. Ko se seća, seća se. Ko se ne seća – video ispod.

Takođe, seksi kombinezon može biti i mrežast – sa širom ili sitnijom mrežom. Može imati ispleten dizajn, na primer motiv leptira, srca ili vatre ili krila, ili jednostavno da je čipkast bodystocking. Četvrti tip bi bio, najlon čarap sa geometrijski urezima u dizajn – krugovi lopte itd.

Za nekog ko je početnik porporučujemo jednostavniji ili eventualno čipkasti dizajn, jer se oni najlakše uklapaju za izlazak i afterparty.

Pikantni bodystocking detalji

Osim klasičnog osvrta na dizajn postoje još neki detalji na koje treba obratiti pažnju, a tiču se izgleda i dizajna.

Pre svega boja – crni seksi kombinezon se veoma lako uklapa uz skoro sve outfite. Ako ne znaš koju boju – definitvno probaj sa crnom. Crveni bodystocking je nivo iznad. Boja jasno ukazuje na temperament osobe, ali i namere. Beli je za one koji znaju definitivno kako da uklope, ali definitivno može biti veoma seksi.

Dizajn iz cela ili sa otkrivenim preponama? Ovo je verovatno najpikantniji detalj, da li će ti biti otkrvene prepone ili ne – to ti najbolje znaš. Urez na preponama će te učiniti da se osećaš posebno hrabro, a frajer će potpuno poludeti.

Seksi kombinezon sa rukavima ili bez – ovo je isto interesantna odluka. I jedno i drugo može super da se ukloni. Neko voli da je celo telo do prstiju u najlonu, a neko samo do ramena, pa tako razmisli i odluči.

Otkrivena ili pokrivena leđa – mislim da su leđa najpotcenjeniji deo tela žene. Gola leđa umeju da budu neverovatno seksi, posebno kad je veoma dubok urez, i retko koji frajer može da im odoli!

Dobro…sada kada znaš kakav možeš da izabereš, preostaje ti kada stigne da ga obučeš. Ako nisi sigurna da ćeš znati, ajde da proletimo i kroz ovu temu!

Kako se oblači bodystocking?

Zaista specifično izgleda i porpuno je normalno da nećeš znati kako da „uđeš“ u njega.

Pre svega kada ti bude stigao iznenadićeš se jer će ti u kutiji stići prilično smežurana mrežica. Ali ne brini to je sve ok, jer ta mreža ima mogućnost da se baš mnogo rastegne. Generalno, karakteristika svih našin bodystocking kombinezona je da su veoma rastegljivi i izdržljivi.

Ako posmatraša bodystocking kao hulahopke, biće ti mnogo lakše da shvatiš kako da ga obučeš. Proces je veoma jednostavan, stvar je samo da ne preskačeš korake. Gornji deo bodystocking kombinezona je ili deo oko vrata ili deo otkrivenih leđa, zavosno od modela. Pa, da kenemo:

Prvo skupi u obe ruke nogavicu do prstiju o obuj ga na jednu nogu. Onda ga lagano povuci i popuštaj do preko kolena. Zatim to uradi i sa drugom nogom. Onda ćeš morati da ustaneš i da ga kao i hulahopke navučeš do struka. Ovo ti je već poznato, ali čisto da potvrdimo.

Bitna stvar, ako ne budeš pazila pri oblačenju, možeš da ga pocepaš. Pazi na nokte svakako, kako na nogama tako i na rukama. Nemoj da uguravaš nogu u bodystocking, nego ga lepo obuj od prstuju na stopalima i lagano na nabuci do kolena. Sve opasnosti što postoje za hulahopke i najlon čarape generalno, važe i ovde…

Da se vratimo na oblačenje, ostao je deo iznad struka. Ako ima rukave, vreme je da ga obučeš i praktično pri samom si kraju. Ako nema rukave, samo provuci ruke kroz otvore. Ostaje još samo da proveriš da li se negde zarozala tkanina i napraviš da bude savršen za tvoje telo.

Važan savet: Ako je bodystocking sa otkrivenim prepomana, pre oblačenja namesti da ti prorez bude na pravom mestu. Kada ga obučeš, i nije kako treba, biće dodatno smaranje da ga podešavaš i neće uopte biti lako.

Čipkasti ili mrežasti bodystocking?

Jagoda na šlagu je da izabereš dizajn. U ovo ne možemo previše da ulazimo, što se tebe tiče, jer je stvar ukusa, ali možemo damo još koji korisni savet.

Bodystocking je po sebi da kažemo mrežasti sexi donji veš. Ali ako bismo gledali na dizajn mreže kao krupnu mrežu onda možemo da ih podelimo na čipkasti i mrežasti.

Mrežasti bodystocking ima krupnu i sitniju mrežu. Generalno u poslednjih par godina se krupna mreža vratila u urbanu modu, i hulahopke sa krupnom mrežom na farmerke ili teksas šorc ili sukru mnogo dobro ide. Čak se lastiš koji ih drži stavlja na vidno mesto – to je skroz cool! Tako i bodystocking takođe, može da ide na iste kombinacije, samo što bi se još provideo ispod bele majice. Time tvoj outfit može da bude totalno seksi i intrigantan.

Čipkasti bodystocking, je ustvari takođe mrežast, samo što je njegov dizajn prilično koloritan. Po njemu su isplateni različiti floralni i ostali motivi. Veoma je seksi, ostavlja vrlo jak utisak i frajeri ga obožavaju. Zavisno od lokacije dizajna, može se kombinovati takođe sa garderobom. Mogućnosti su velike, ali kada neko vidi istu šaru na tvojoj ruci i nozi, mašta će mu eksplodirati.

Ti najbolje znaš šta je tvoj ukus, stvar je samo da probaš i možda i više bodystockinga imaš za kombinovanje.

BONUS: 3 vrh ideje za bodystockig outfit za izlazak!

Verovatno 99% od vas nikad nije ni pomislilo da ovako nešto bi mogla da obuče, imamo par saveta za outfit. Pre nego što uopšte počnemo, da kažemo samo da je bodystocking sam po sebi toliko seksi vaš, da ti sve drugo što na sebi imaš u toj kombinaciji treba da bude mirnije. Osim eventualno štikli, ako je izlazak u pitanju. Dakle, dovoljan je on sam, sve ostalo može da bude formalnije i opuštenije, i izgledaćeš savršeno moćno.

Da krenemo sa 3 predloga za kombinaciju:

Opušteno-moderno: Na crni bodystoking, jednostavan crni grudnjak i crna kratka suknja. Dole mogu dobre crne čizme ili štikle, a preko tela može na primer sako. Ovo je veoma dobra kombinacija za izlazak na piće ili u klub. Stvarno top. Osećaćeš se seksi i moćno, frajeri će gledati samo u tebe!

Kežual-opušteno: Na bodystocking ide šorc i džemperić, i time je reš gornji deo. Dole mogu npr bele patike ili baletanke. Preko može neka jaknica ili kaput. Ovo je savršena kobinacija za dejt, piće ili čak i dnevnu vikend varijantu. Osećaćeš se seksi i slatko u isto vreme, a to će i drugi primetiti!

Korporativno-sofisticirano: Iako retko ko bi pomislio da bodystocking bi mogao na posao da se nosi, ako se lepo ukombinuje – zašto da ne. Suknja do kolena, može na šlic, gore bela košulja sa 3 otkopčana dugmenta. Dole neke dobre crne štikle i preko košulje sako ili kaput i to je to. Ovo je top varijanta i za kancelariju, i za izlazak. Osećaćeš se moćno i dominantno!

To su bile naše tri kombinacije a svakako ti možeš i drugačije da kombinuješ. Dokaži sebi da i nešto toliko seksi kao što je bodystocking, možeš da ukombinuješ u svoj outfit. Ilustrovano, sve tri kombinacije možeš i sama da pogledaš na videu ispod. Zaista izleda cool!

Nadamo se da si uživala u čitanju teksta koliko i mi tokom pisanja. Ako imaš neke info koje mi nemamo, ili imaš ideju kako da se to bolje ukombinuje – piši u komentaru!