Čarape za haltere ili hulahopke:
Šta je pravi izbor za tebe?

Kada pričamo o donjem vešu, ženski orman nije kompletan ako nema i hulahopke i čarape za haltere. Bilo da preferiraš jedan ili drugi tip, oba varijante imaju situacije i događaje za koje su prigodnije.

Nakon čitanja više inostranih ekspertskih tekstova na ovu temu, sigurni smo da ćemo u ovom blogu uspeti predstavimo sve mogućnosti, ali možda i ponudimo predloge, kako bi bila potpuno sigurna koji tip najlnoj čarapa treba da izabereš.

Koja je razlika među ženskim čarapama?

Najlon čarape i hulahopke izgledaju identično za oko posmatrača, ali veoma dobro znamo da postoje velike razlike mešu njima. Oba tipa su napravljena od najlon materijala i savršeno pristaju už žensku nogu, ali njihove karakteristike u mnogome određuju prednosti i ograničenja u različitim odevnim kombinacijama.

Čarape za haltere – Dužine su do iznad kolena ili sredine butine, i u tradicionalnijoj varijanti javljaju se u vidu čarapa za haltere, vezane za podvezicu halter pojasa. Pošto materijali ranije nisu bili toliko elastični kao danas, čarape za haltere je moralo nešto da drži da ne spadaju.

U modernijoj verziji halter pojas nije potreban, već se na butini nalazi silikonska traka koja omogućava da čarapa ne padne i zovu se samodržeće čarape. Obično su svetlije varijante u više različitih nijansi, a kao pandan klasičnijim verzijama sve više su u modi čarape sa specifičnim dizajnom i interesantnim detaljima.

Hulahopke – za razliku od najlon čarapa, hulahopke prekrivaju celo telo od palca do struka. Dostupne u mnogo više različitih nijansi i dizajna, pa se mnogo razlikuje i debljina i providnosti materijala, pa čak iu dizajnima u kojim imitiraju izged najlon čarapa. Za razliku od najlon čarapa, postoje varijante hulahopki koje su bez tabana  i otkrivenih prstiju, savršene za korporativne žene u pokretu.

Ukoliko bismo išli dalje, i celo telo obukli u hulahopke dobili bismo bodystocking. Nije da je jedno te isto, ako ako bismo pričali o najlon čarapama koje obuhvataju skoro celo i celo telo, spadaju u istu grupu.

Kada se šta nosi?

Ovaj izbor zavisi isključivo od tebe, stila koji želiš da postigneš, događaja gde ideš i osećaja koji želiš da imaš. Za neku svakodnevnu komotnu varijantu, hulahopke se smatraju za najprihvatljivije rešenje, ali ako se radi o dejtu ili izlasku, sigurno ćeš se mnogo više seksi osećati ukoliko budeš imala samodržaće ili čarape za haltere.

Ukoliko nameravaš da obučeš nešto baš baš uz telo, najbolja opcija bi bile samodržeće čarape jer one jedine ne ostavljaju nikakav trag na odeći. Ovde se radi prevashodno o materijalima koji su veoma tanki kao što je svila ili tanak pamuk.

Ukoliko se radi o malo široj haljini ispod struka ili uskoj haljini sa debljim materijalom, čarape za haltere su odličan izbor, jer se ni u jednoj varijanti neće oslikati podvezice. Takođe, podvezice će držati tvoje čarape čvrsto i bićeš slobodna da se krećeš, bez povlačenja čarapa na gore. Savet je samo da haljina ne bude previše iznad kolena, ukoliko je ozbiljnije društvo.

Kada dođe hladnije vreme, hulahopke su svakako bolje rešenje jer prekrivaju ceo pojas prepona i malog stomaka. Takođe, uvek postoji opcija nošenja debljih hulahopki ili varijanti od prirodnih materijala koje su namenjene za zimu.

Koje su njihove prednosti i mane?

Čarape za haltere, sa ili bez čipke, se vezuju za zlatnu eru glamura i starinske ženske mode. Osim što su veoma glamurozne i lagane za nošenje, sigurno će duplo ulepšati celokupan utisak tvog donjeg veša. Ovo se ne odnosi samo ako ideš na dejt sa frajerom, već i zvog tvog osećaja samopouzdanja koji ćeš dobiti.

Koje su prednosti čarapa za haltere?

Ono što se mnogo potencira je sam osećaj. Među svim tim ljudima oko sebe, jedino ti znaš kakve čarape za haltere nosiš, i taj osećaj je fantastičan! To moraš da probaš!

Najlon čarape pristaju uz sve tipove tela, bez obzira na figuru, i zbog toga ćeš sigurno imati mnogo više samopouzdanja.

Sama pomisao da nosiš nešto tako glamurozno i klasično će te činiti da se osećaš seksi i ženstveno. To će sigurno primetirti i frajeri oko tebe, takva energija zrači iz žene.

Možda najveća prednost najlon čarapa je njihova komocija, posebno kada je toplije vreme ili u kancelariji. Zašto ne reći, i sam odlazak u toalet je lakši, prosto su manja ograničenja.

Koja su ograničenja čarapa za haltere?

Za razliku od hulahopki koje se prosto navuku do struka, ne oblače baš toliko jednostavno

Čarape za haltere se kače na na podvezice za i za to treba odvojiti koji minut

Nije ih preporučljivo nositi na kratku suknju, pa imate malo više ograničenje vezano za odevnu kombinaciju

Hulahopke su najraširenija varijanta ženskih čarapa bez obzira na sezonu i namenu, ali po pitanju materijala od kojih se prave. Poslednjih godina proizvođači hulahopki se sve više fokusiraju na varijante koje oblikuju noge i guzu. Time se pokušava da doprinese izazovnijem izgledu ženje, i igra na kartu samopouzdanja žene koja ih nosi.

Koje su prednosti hulahopki?

 – Brzo i jednostavno rešenje koje iz ide uz svaku odevnu kombinaciju
 – Mnogo veće opcije u debljini, providnosti, dizajnu, materijalu od najlon čarapa
 – Hulahopke koje oblikuju noge i guzu su mnogo udobije od druge garderobe za oblikovanje tela
 – Providnije hulahopke se mogu nositi bez obzira na neobrijane noge, celulit ili proširene vene
 – Usavršavaju žensku figuru i ispravljaju nepravilnosti što povećava samopouzdanje
 – Mogu se nositi na kratku suknju ili šorc, stvaraju više opcija za oblačenje u odnosu na najlon čarape

Na šta treba da paziš:

 – Hulahopke mogu biti pretople i nekonforne u određenim prilikama
 – Stalno se moraju povlačiti prema telu jer konstantno polako padaju
 – Hulahopke se generalno smatraju manje seksi nego čarape za haltere, mada u određenim dezenima, posebno mrežaste umeju da budu poprilično seksi!

BONUS: 6 korisnih saveta za nošenje najlon čarapa

1. Počni sa osnovnijim varijantama, a kasnije isprobavaj kompleksnije dizajne. Mrežaste čarape, izbegavaj za posao, ali obavezno forsiraj za izlazak!

2. Što se tiče čipke, na poslu se igraj sa umerenijom čipkom, ne moraš da preteruješ. Eventualno tačkice ili slatke šare dolaze u obzir.

3. Kada nosiš čarape za haltere moraš paziti da se šlic suknje. On bi morao da se završava daleko ispod podvezica, ne samo dok stojiš već i kad sediš. Možda najbolje izbegavaj suknje sa šlicom .

4. Nemoj štedeti na kvalitetu hulahopki, a posebno čarapa za haltere. Jeftinije najlon čarape brzo gube inicijalni sjaj, i lako se rastežu i habaju.

5. Ako voliš čarape za haltere, kritična stvar u kopče na podvezicama – kupuj samo haltere proverenog kvaliteta! Ako halteri imaju loše kopče na podvezicama i najlepše čarape će ti praviti problem.

6. Na formalnim događajima uparuj boju obuće i najlon čarapa. Obuća slične nijanse sa čarapom će doprineti efektu dužih nogu.